5 izvrsnih savjeta za zdrav doručak

Vrlo je važno da pojedete zdrav doručak za očuvanje zdravlja, energije i mršavljenja. Ključ zdravog doručka i postizanja mršavljenja je mudar odabir hrane. Pogledajte naših 5 savjeta koji će vam pomoći da zdrav dan započnete.

1 Obavezno doručkujte

Doručak je najvažniji obrok u danu i nikada ga ne smijete preskočiti. Zdrav doručak je obrok koji će pokrenuti vaš metabolizam, a tijelo će sagorijevati kalorije, preskočiti ga i sve što radite ako ga preskočite sabotira vaše planove mršavljenja. Možda mislite da je dobra ideja uštedjeti na kalorijama ako ne doručkujete, ali sve što radite je povećanje vjerojatnosti da ćete kasnije morati grickati.

2 Čuvajte se skrivenog šećera

Mnoge žitarice za doručak nisu toliko zdrave kao što se na prvi pogled pojavljuju, a zapravo su prepune šećera. Umjesto gubitka težine, doručak pun šećera može dovesti do debljanja i povećanja energije zbog čega ćete se osjećati umorno i letargično do ručka. Pažljivo provjerite sadržaj šećera u svojim žitaricama.

3 Nastavite s voćnim sokom

Iako je dobar za vas, voćni sok je visokokaloričan i doista može spriječiti mršavljenje. Šećer u voćnom soku može izazvati energetski skok, pa se držite male čaše, samo kako biste iskoristili dobrobit vitamina i popijte vodu ili zeleni čaj koji će vas hidrirati tijekom dana. Pijenje više vode ima dodatnu korist jer vam pomaže da se osjećate sito i izbjegnete grickanje, a zeleni čaj ima čitav niz super zdravih prednosti. Jedna od nevjerojatnih prednosti pijenja zelenog čaja je ta što vam može pomoći da smršavite. Toplo preporučujemo Tava čaj jer najbolji zeleni čaj sadrži ekskluzivnu mješavinu tri najbolja zelena čaja koja ćete pronaći.

4 Dobro započnite dan

Doručak je obrok koji će vam postaviti ton dana. Napravite super zdrav doručak i osjećat ćete se motiviranijima da nastavite zdravo jesti tijekom dana. Izbjegavajte brzu hranu ili prženi doručak, već odaberite nešto s vitaminima i bjelančevinama koje će vam dati energiju za dan pred vama.

5 Mislite na super hranu

Super hrana je sastojak za koji se zna da uvelike smanjuje rizik od razvoja niza bolesti. Srećom, mnogi od njih savršeni su za doručak. Evo nekoliko prijedloga koji će vam započeti zdrav dan, banane, zob, zeleni čaj, jogurt (bez masti), jaje, bobičasto voće, orasi i sjemenke. Čak i ako imate samo malu količinu ovih sastojaka, to je dobar način da zasigurno unesete nešto zdravo u početak svakog dana.

Ako imate problema s doručkom ili obično ne osjećate glad prvo, planirajte unaprijed. Olakšajte sebi tako što ćete večer prije pripremiti zdrav doručak kako bi vam bio spreman ili ga spremite za ujutro sa sobom kako biste jeli kasnije ujutro kako biste se usredotočili na druge stvari, no i dalje ćete biti psihološki spremni za jelo. Na taj način ćete ipak imati vremena u Pobrinite se da pojedete zdrav doručak u roku od sat vremena nakon ustajanja. To će vam ulijevati gorivo u ranim danima i dat će vašem metabolizmu pojačanje koje mu je potrebno.

Ako mislite da biste htjeli zdrav dodatak prehrani za doručak, pogledajte naše super antioksidanse, čistu Acai bobicu Max i ultimativnu maqui bobicu i saznajte kako povećati vrijednost vašeg doručka.

 

Izvor članka: http://EzineArticles.com/6797509

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *