Varför plågar bilförare medvetet lastbilschaufförer?

Varför plågar bilförare medvetet lastbilschaufförer?

Några av de utmaningar och attityder som en lastbilschaufför hanterar ständigt hela dagen dränerar föraren fysiskt och känslomässigt och får det att verka som om han drog lasten med egen kraft.

Förarna sänker avsiktligt för att få den stora lastbilen att behöva slå bromsarna utan anledning. Vissa förare som avsiktligt plågar den stora riggföraren stoppas vid ett trafikljus för länge, en stor lastbil närmar sig långsammare för att undvika att stoppa helt, när trafikljuset byter och bilisten startar och sedan stannar eller träffar bromsarna och orsakar den stora lastbilen för att stoppa hårt och bilisten ler när han / hon kör iväg.

Förare färdas vid hastighetsgränsen och när de startar uppför en kulle och plötsligt saktar de ner och orsakar att den stora lastbilen tappar fart framåt.

Om föraren som hoppar framför traktorvagnen och saktar ner skulle bara tänka ett ögonblick, saktar han / hon inte bara ner traktorvagnen utan även fordonen bakom den stora lastbilen.

Föraren som uppför sig på ett sådant sätt och orsakar problemen och kör av, nu måste lastbilschauffören återhämta sig och trafiken bakom lastbilen blir upprörd över lastbilschauffören och de har ingen aning om vad som just hände framför.

Om föraren som gör detta skulle tänka lite mer, hur skulle han vilja vara föraren bakom traktorvagnen som nu måste gå ännu långsammare medan traktorvagnen återfår sin hastighet?

Förare är medvetna om att de saktar ner trafiken, när den stora lastbilen äntligen får utrymme för att byta körfält för att passera den mycket långsammare bilen, körs bilen nu upp över hastighetsgränsen för att förhindra att lastbilen passerar. Förare som går in i Interstate går in i trafiken som om de vänder mot en annan sidogata.

Dessa bilister uppvisar också samma inställning som de andra förarna som trycker på bromsen när de ska trycka på bensin. Förare som går in på motorvägen eller motorvägen med en mobiltelefon som trycks mot vänster öra och håller en konversation om dessa förare fortsätter denna typ av uppförande bakom ratten i ett fordon som går in på motorvägen kan orsaka en allvarlig olycka. För det mesta, enligt min erfarenhet, ser föraren som gör det bara tillbaka på kommande trafik sekunder innan de faktiskt ska komma i trafik.

Den osäkra föraren av det kommande fordonet var inte medveten om att lastbilschauffören eller någon annan förare har saktat upp för att ge dem det utrymme de behöver för att komma in i trafiken säkert eftersom de är så bundna av telefonen.

Majoriteten av förarna detta råkar sakta ner och går in i körfältet bakom den stora riggen och hastar sedan upp för att rynka pannan mot lastbilschauffören för att inte tillåta dem att fortsätta sitt samtal och flyta direkt in i trafiken.

Många av dessa förare skjuter lastbilschauffören BIRD eller gör något annat för att förvärra lastbilschauffören. Men vem var fel?

För det mesta saknar den mötande föraren sin öppning för att flyta i trafik och hamnar på axeln lite och blir alltid arg.

Om lastbilschauffören eller någon annan bilist håller sin hastighet och en kollision händer vem har fel?

Förare som inte kommer att flytta över och låta den mötande trafiken komma in säkert, överväga aldrig om den stora lastbilen måste stoppa helt och börja om igen bara för att komma in på motorvägen, hur kommer den mötande trafiken att reagera medan de väntar på att den stora lastbilen ska bygga upp sin hastighet?

Poängen här är att lastbilschauffören är en utbildad professionell, han / hon kommer att göra sitt bästa för att se upp för din säkerhet och vi behöver din hjälp för att detta ska ske. Varje enskild förare som jag känner anser att personen i den andra fyrhjulingen kan vara på något sätt släkt med dem eller en nära vän och de vill inte skada en familjemedlem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *