Steg för steg guide för att bli en lastbil

Det tar en viss person att göra vissa jobb, inte alla är lämpliga för att vara brandman eller polis. Förutom detta vaknar vissa människor och inser att de är fångade i ett jobb som de hatar, liksom ett som aldrig kommer att främja dem mer än där de är för närvarande. De är ständigt frustrerade över att vara olyckliga i sitt nuvarande jobb, de säger till sig själva bara en dag till och saker och ting kommer att bli bättre. Sanningen i saken är att de aldrig blir bättre, då bestämmer de sig för att göra en förändring i sin karriär. Dessa människor fattar beslutet att bli lastbilschaufför. Nu finns det mer att bli en lastbil än att bara stiga i en lastbil och flamma ner på motorvägen.

Det finns vissa CDL-krav som du behöver veta och komma ihåg för att bli en certifierad lastbilschaufför. Dessa krav lärs vanligtvis vid en lastbilskörning i landet. Förutom CDL-kraven finns det också frågor om DOT-regler som måste ses på lång sikt. För att förverkliga dina drömmar om ett lastbilsliv måste du se till att du hittar en skola som ordentligt tränar dig till att vara lastbilschaufför. Dessa skolor är lätta att hitta och är ofta certifierade av den federala regeringen. Skolan kommer att lära dig allt du behöver veta för att se till att du har den information du behöver för att köra ner på motorvägen på ett säkert sätt. Du kommer att lära dig om vägreglerna tillsammans med hur du genomför en inspektion före resan som kommer att passera enligt DOT-reglerna.

Förutom den klasskunskap du får, finns det frågan om att du lär dig hur du hanterar ett nyttofordon. Du kommer att lära dig allt om att växla och blöda av luftbromsarna. Hur du vrider och kontrollerar dina speglar är ett värdefullt faktum som du kommer att lära dig om när du är i lastbilen och bakom ratten.

När du har lärt dig alla färdigheter som du behöver för en CDL, går du för att ta det skriftliga testet. När du har klarat det skriftliga provet tilldelas du ett CDL-studerandetillstånd. När du har fått inlärningstillståndet kommer du nu att kunna resa på vägen för att lära dig och öva att köra ett nyttofordon. Många skolor har ett tvåveckorsprogram. Den andra veckan i klassen är där du kommer att öva dig på att köra fordonet på själva vägen. När din instruktör tycker att du har rätt erfarenhet tar de dig för att få din CDL. Om du lyckas klara inspektionen före resan tillsammans med vägprovet, tjänar du din CDL.

Efter avslutad kurs hjälper många skolor dig att hitta ett jobb hos ett av de företag som de samarbetar med. När du väl har hittat ett företag att köra med kommer du att placeras hos en tränare som lär dig allt du behöver veta utanför ett klassrum. Det är här de verkliga färdigheterna spelar in. Du lär dig att köra igenom alla slags väder och olika typer av terräng.

Jag har varit lastbil över vägen under de senaste 10+ åren. Jag har kört som företagsförare en ägare och till och med gått på en mäklarskola. Jag hoppas att du lärde dig lite mer om lastbilsindustrin.

Parallell parkering av din semitruck

Har du parkerat din lastbil än? Om du har fruktat det som jag vet att många lastbilsförare gör första gången, har jag några tips till dig som kan hjälpa dig att förbereda dig för det stora parkeringsögonblicket.
Parallell parkering är en av de svåraste parkeringsmanövrarna, kanske den svåraste faktiskt, även för bilister som kör vanliga bilar, än mindre de sportiga tonvikterna och ett för stort drag.

Att kunna göra den här manövern kommer säkert att öka ditt självförtroende som Semi-lastbilschaufför, med tillräcklig undervisning, tålamod och tillräckligt med övning finns det ingen anledning till att du en dag kanske skulle kunna parkera en semitruck parallellt med tillförsikt och effektivitet. Efter att ha skaffat dig en CDL-licens (USA) eller HGV (UK) är det en skrämmande upplevelse att vara bakom hjulen på en skrymmande kraftfull lastbil och försöka parkera på en trång gata för att göra dina leveranser du kommer att behöva någon gång i din karriär utföra en parallell park till en trång plats.

Några tips som hjälper dig när du parkerar din semi-truck:

Innan manövrering, se till att fordonet är rakt och att båda delarna är inriktade. När du backar lastbilen använder du speglarna ofta, ta den långsamt och använd speglarna som din guide. När en V-form skapas mellan lastbilen och släpvagnen är du i rätt vinkel, stoppa trucken nu.

Utför en hel höger sväng, backa upp den tills din släpvagn är i linje med hytten. Du måste alltid kontrollera speglarna, dubbelkolla din inriktning och sedan stoppa, sätt tillbaka ratten och hjulen till deras normala läge framåt.

Fortsätt att backa, gör ett helt lås åt vänster och se till att båda delarna av trucken ligger i linje med varandra, försök att undvika att klippa trottoarkanten och. Om ditt fordon inte är rakt eller om du inte är nöjd med sitt läge, dra bara trucken framåt och bakåt för att placera bilen, slappna av och dra upp handbromsen.

Du kan ha en annan teknik än den här, om den fungerar för dig, håll dig då med den. Gå inte och ändra en bra sak. Kom bara ihåg att ta det långsamt, kontrollera speglarna och se upp för fotgängare och andra bilister. Att köra ett så stort fordon innebär att du har en skyldighet att vara försiktig, inte bara som lastbilschaufför utan också som bilist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *