Säkerhetsverktyg Lastbilförare måste ha

Säkerhetsverktyg Lastbilförare måste ha

Lastbilschaufförer utför ett viktigt men farligt arbete. Säkerhet bör alltid ha högsta prioritet, oavsett om du är på väg eller lastar och lossar de lådor och lådor som de måste leverera. Uppgiften visar sig vara mer tröttsam, särskilt om föraren arbetar ensam utan någon följeslagare för att hjälpa till vid lastning och lossning.

I USA är lastbilar bland de fordon som ofta blir inblandade i trafikolyckor. Bara under 2000 avslöjade Transportdepartementets National Highway Traffic Safety Administration att mer än 450 000 stora lastbilar stötte på olyckor.

För närvarande finns det cirka 3,5 miljoner lastbilsförare i USA som hanterar olika typer och storlekar av lastbilar. Dessa personer borde ha genomgått den nödvändiga CDL- eller kommersiella körkortutbildningen som är en av de viktiga kvalifikationer som företag anser när de anställer lastbilsförare.

Lastbilar måste ha rätt säkerhetsverktyg som gör det möjligt för dem att lösa problem under sina rese- och navigationsenheter för att vägleda dem när de lokaliserar sin destination. För dem som transporterar stora lådor måste de också ha rätt utrustning som spakar för lastning och lossning.

GPS-navigationsenhet – Detta är ett mycket viktigt verktyg som hjälper förare att hitta platsen de ska till. Med sin lilla bildskärm kan förare visa en karta över sitt destinationsområde. Det finns också enheter som har röstfunktioner och berättar förarna på gatorna de kan ta.

Fordonsbackkamera – Eftersom det är svårt att övervaka en lastbils blinda fläckar är det mycket hjälpsamt att ha en reservkamera. Detta är normalt fäst på den övre delen av registreringsskylten och är ansluten till en bildskärm placerad på instrumentbrädan eller solskyddet. Med detta verktyg kan en förare enkelt kontrollera vad som ligger bakom trucken när han backar eller rör sig längs motorvägarna innan han byter körfält eller svänger. Det är en prisvärd enhet som är ett måste idag för alla typer av fordon.

Jack och däcksjärn – Man vet aldrig när du får ett litet däck eller om dina däck upplever lågt tryck, det är mycket viktigt att det finns en domkraft i din lastbil. CDL-utbildningen lär dig rätt sätt att byta däck, så detta borde inte vara ett problem om du stöter på däck under din resa.

Däckkedjor – Även kända som snökedjor, dessa enheter är avsedda att ge dragkraft när du kör genom snö och is. Dessa är monterade i fordonets drivhjul och krävs av transportmyndigheter under snöiga förhållanden. Vanligtvis säljs de parvis. När dessa är på plats måste du också sänka din hastighet för att garantera säkerheten för ditt fordon.

Utöver dessa enheter bör en lastbilschaufför som reser på långa transporter också ta med sig vatten, mat och extra kläder. Det finns tillfällen när du behöver resa genom ökenområden eller platser där det inte finns några restauranger längs motorvägarna så det är alltid bäst att vara redo.

Att få din CDL-utbildning bör ge dig lämplig kunskap om lastbilssäkerhet och de verktyg du behöver ha när du reser. Så ignorera aldrig dess värde för det kommer att gynna dig på lång sikt.

Lastbilsförare flyttar Amerikas ekonomi

Basen för den amerikanska ekonomin är beroende av sin handel. Om vi ​​har de varor och produkter som är nödvändiga för att hålla landet igång och förmågan att förvärva dem kan vi säga att vi har en sund ekonomi. För att fortsätta fungera som ett land blir vi alla en del av ett produktivt samhälle. Varje jobb är viktigt så länge det gynnar någon, men rollen som lastbilschaufför är avgörande för att vi alla ska fortsätta. Transporten av allt vi vet har någon gång skett med lastbil. Vissa människors uppfattning om en lastbilschaufför är hur krökt det är på det sätt som vissa av dem tvingas uppträda eller uttrycka sig för att kunna försvara sin patrimonium. Ibland kan vi döma dem utan att veta vem som kör en lastbil. Hur en lastbilschaufför lever och vilka situationer de går igenom?

Vissa kanske tror att en lastbilschaufför saknar den utbildning som krävs för att utföra ett annat jobb. De har fel. De nödvändiga färdigheterna för att lyckas inom lastbilsindustrin är på något sätt speciella och på ett sätt unika för starka människor. Du kan hitta förare som har en BA i ett visst ämne och vissa utan formell utbildning, men alla har nödvändiga färdigheter för att stödja de långa timmarna och den fysiska utmattningen som krävs för att behålla sitt sociala ansvar. Färdigheter är nödvändiga för att köra en lastbil i back, för att lasta och lossa med utrustning på svåra sätt och för att styra sin stora maskin över hela landet som bär varje produkt som konsumeras på våra marknader, men de mentala färdigheterna är svårare att skaffa för att hålla som lastbilschaufför.

Vi kan fråga oss varför gör de det så otacksamma yrke? Först förstår vi mest att körning av en lastbil för att försörja sig blir ett sätt att leva för vissa människor. De offer som de gör när de bor i sina hem för att gå till jobbet kräver en stark vilja och med mycket mer mental styrka, så är det någon som vet att de kommer att vara hemma i slutet av arbetsdagen. En del av oss kunde inte ens föreställa oss att ta ett jobb som skiljer oss från vår familj under så långa perioder. Dessutom kunde vi inte ta ensamheten som kommer att följa med en lastbilschaufför som vet att han inte kommer hemma till jul, Thanksgiving eller hans sons födelsedag växer när hans tid att ta en 8-timmarsbroms kommer. De kommer att fortsätta göra det för att de är människor som bryr sig om sin familj och vet att deras lönecheck kommer att ge dem.

Tyvärr börjar vår ekonomi minska den enda fördel som de fick, som någon gång var deras lönecheck. För att de ska kunna fortsätta tvingas de ibland kämpa med sina entreprenörer för det extra öre per mil som gör skillnaden mellan att kunna spendera en dag hemma och stanna ute och arbeta under semestern för att kunna betala räkningar som, precis som vi alla, har.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *