lastbilskörning

Att hitta rätt lastbilskörning kan vara en utmaning för nykomlingen. Vilka frågor ska du ställa och vad ska du leta efter i en lastbilskörskola? Att göra rätt val kan antingen göra eller bryta din karriär innan du ens börjar. Innan du överlämnar tusentals dollar för CDL-utbildning, låt oss titta på några viktiga faktorer att tänka på.

För det första är skolan licensierad av staten? Är det ackrediterat och ännu viktigare, är det certifierat? För att förstå dessa faktorer måste du förstå vad var och en av dessa termer representerar.

En statlig företagslicens visar att företaget i fråga har lämnat in och betalat lämpliga avgifter och har uppfyllt de riktlinjer som fastställts av staten, som gör det möjligt för dem att lagligt driva den verksamheten i den stat de bor.

Med ackreditering avses skolor som har ackrediterats av en byrå som har godkänts av U.S. Department of Education. Endast lastbilsförarskolor som är ackrediterade har rätt att få tillgång till federala studentbidrag och lån. Det finns väldigt få lastbilsförarskolor som har uppnått ackreditering på grund av de tuffa standarderna och den dyra processen. En lastbilsförskola som är ackrediterad visar att de har uppfyllt de högsta kraven för utbildning.

Certifiering avser å andra sidan en lastbilsförskola som har uppfyllt de utbildningsstandarder som fastställts av lastbilsindustrin. Certifiering visar att en oberoende tredje part, som inte är relaterad till lastbilskörningen, har inspekterat skolan och officiellt har “certifierat” att utbildningen som erbjuds studenterna har uppfyllt de grundläggande färdigheter som krävs för att vara lastbilschaufför inom entrénivån. PTDI är den enda organisationen som för närvarande certifierar lastbilsförskolor. PTDI (Professional Truck Driver Institute) är baserat i Alexandria, Virginia. Certifieringen är frivillig och en lastbilskola är inte skyldig att vara certifierad av PTDI. Tänk därför på att bara för att en skola inte är PTDI-certifierad betyder det inte att de är en “dålig” skola. Inte desto mindre är PTDI-certifierad bara en skoles rykte ytterligare.

Viktiga frågor att ställa innan du loggar in på en lastbilskörning är:

  • Hur mycket kostar det? I genomsnitt bör CDL-utbildning kosta mellan $ 2500,00 till $ 4500,00
  • Vad är förhållandet mellan student och lastbil? Ju lägre antal desto bättre!
  • Vad är förhållandet mellan student och instruktör? Återigen, ju lägre antal desto bättre.
  • Kommer det att finnas någon “observationstid”? Detta är totalt slöseri med tid och pengar.
  • Finns det ett erbjudande om arbetsplaceringsassistans efter avslutad kurs?
  • Vad händer om lastbilföretaget jag placeras hos behandlar mig dåligt … finns det ytterligare hjälp?
  • Finns det en pengarna-tillbaka-garanti om jag misslyckas med CDL-testet?
  • Vad är det högsta belopp som jag kommer att ansvara för vid betalning?
  • Kom ihåg, fråga vad som helst innan du undertecknar pappersarbetet. Ta också hem kontraktet och läs varje ord, mycket noggrant. Om något är oklart, fråga någon utanför skolan. Var säker på att du förstår allt inom kontraktet innan du undertecknar. När du har undertecknat kommer du att hållas ansvarig.

Det finns många bra, ansedda lastbilskörare över hela landet. Gör dina läxor, se till att de är licensierade, ackrediterade och om möjligt PTDI-certifierade. Känn dina rättigheter och förstå avtalet innan du anmäler dig till lastbilskörningen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *