Lastbilar och resurser för vägen

När du går på Amerikas motorvägar kan livet bli lite ensamt. Det finns några resurser du vill ta med dig – oavsett vad du reser till – om du ska resa långt och långt.

Den vanliga atlasen eller en AAA-kryssning är bra för nybörjare eller tillfällig resenär. Men om du är i det på lång sikt, vill du ha lyxen hos detta laminerade, spiralbundna monster. Du kan använda den i flera år utan att rippa sidorna, du kan skriva på den utan att blöda igenom och du kan spilla kaffe på den utan att påverka dess läsbarhet.

På sidorna hittar du en mängd information. Siffrorna för lastbilsföreningar för USA och Kanada, för DOT och statlig polis, för nationella hotellkedjor och för statlig väder- och konstruktionsinformation. Reglerna för vägtransportörer – lagliga viktgränser, begränsade rutter (men inte allomfattande), låga broar (men inte nödvändigtvis allomfattande), inspektionsförfaranden, dokumentationskrav och loggboksregler. Om du tar dig tid att läsa all information framför Motor Carriers ‘Road Atlas, kommer du bort med mer kunskap än när du började.

De flesta platser för vägningsstationer är relativt exakta, men det finns vägningsstationer som inte är markerade på atlasen. De flesta lastbilsföreskrifter är uppdaterade och korrekta, men information om verkställighet finns inte. CoopsAreOpen har de mest aktuella och kompletta vågstationsvågarna och DOT-reglerna.

Du kan köpa Deluxe Motor Carriers Atlas vid de flesta lastbilshållplatser eller online på Rand McNallys webbplats. Kostnaden beror på vilken tid på året du köper den. Ju senare på året desto billigare pris (eftersom de nya utgåvorna kommer ut mot början av ett nytt år). Priserna varierar var som helst från $ 30- $ 65. Den kommer också i en stor tryckt upplaga.

Truck Stop Guide

Varje truckstoppguide kommer att göra så länge den har platser, telefonnummer och en lista över tjänster. En “pocket truck stop guide” är okej om du redan känner till platser och ansikten. Men för resten av oss är en mer detaljerad guide en bra idé. Du kommer att vara glad att du spenderade pengarna om du behöver veta var de bästa ställena att stanna på vägen framför dig.

Truckstopp brukade betyda god mat och vänliga människor. Det är inte alltid sant idag, men du har större chans att hitta dessa vid ett lastbilstopp (eller i närheten) än du gör om du bara kastar försiktighet mot vinden och hoppas på det bästa. Truckstoppguider berättar vilka truckstopp som har 24-timmars service, verkstäder och restauranger. Du kan vanligtvis mäta storleken på lastbilens stopp efter storleken på det parti som anges i guiden.

Om du behöver tvätta, ta emot ett fax, få en leverans (FedEx, UPS eller DHL-typ), ta en dusch eller helt enkelt gå av vägen i några timmar – en lastbilstopp är en säker satsning. En truckstoppguide kommer att berätta vilka tjänster lastbilstopparna har och ange telefonnumret om du vill ringa framåt för att få faxnummer eller adress.

Bli bara inte förvånad över att när du anländer är Heavenly Haven som du hoppats på en Roach Ranch istället – truckstoppguider inkluderar inte kvalitetsbetyg. Och många truckstopp gör att du inte kan använda duschfaciliteterna om du inte är en lastbil.

Du kan köpa en mängd olika truckstoppguider vid de flesta truckstopp. Priserna varierar från $ 13 – $ 30.

Elektrisk kylare

De flesta riggar och andra fordon är inte utrustade med kylskåp, så en kylare är vettigt. De elektriska kylarna (tillverkade av Igloo eller Kool-a-tron) ansluts direkt till din tändstift – inget behov av att ständigt tömma vatten och fylla på med is. De är utmärkta för drycker och på kort sikt för mejeriprodukter. De svalnar inte till kylskåpstemperaturer, så livsmedel som kräver kylning kommer att gå dåligt snabbare.

Måltider på restauranger med lastbilstopp och andra matställen på vägarna kan bli mycket dyra med tiden. Att kunna hålla några häftklamrar som mjölk, lunchkött och majonnäs kan hjälpa till att hålla nere kostnaderna och göra små måltider trevligare.

De elektriska kylarna fungerar också som matvärmare. Så om du reser med färdiglagad mat kan du hålla dem varma till din destination. De flesta lastbilsförare som inte har kylskåp reser med en stor elektrisk kylare och använder den för att hålla matvaror och drycker kylda.

Du kan köpa en elektrisk kylare vid de flesta truckstopp eller i många superbutiker. Priserna varierar från cirka $ 70 till $ 120 för stora elektriska kylare.

Satellitnavigering

Att resa med en karta är jättebra, men att resa med GPS kan göra det lättare att navigera på din kurs. GPS indikerar din exakta position i förhållande till kartan och dirigeringsprogramvaran kommer att avgöra din kurs och ge dig sväng för svängriktning. Magellan, Pioneer, Alpine, Streets and Trips- de har alla bra kartprogramvara. Det finns också många andra system. Dessa är alla utformade med tanke på bilar, dock inte artonhjulingar. Så du vill behålla detänk på om du kör något större än en SUV.

Det finns ett GPS-kartläggningssystem utformat för kommersiella fordon som heter CoPilot Truck. Den är utformad för att följa lastbilsrutter och för att undvika låga broar och rutter som skulle vara osäkra för en lastbil. Det är emellertid alltid förarens ansvar att veta var du är eller inte får använda ditt eget omdöme på den rutt du väljer.

Lita aldrig på din GPS helt. GPS är ett underbart hjälpmedel, men om du litar på det utan att använda sunt förnuft och din egen förmåga att navigera och följa anvisningarna kan du komma in i en bindning då och då. Vägstängningar, felaktigheter på kartan och fel adresser är alla bekymmer när det gäller att använda datorruttning. Var säker på att du har ett grepp om var du är och vart du ska hela tiden – bara för att vara på den säkra sidan.

Du kan köpa ett GPS-system vid de flesta truckstopp, elektronikbutiker och superbutiker. Det är bäst att shoppa. De flesta GPS-navigationsenheter kräver en bärbar dator för att kunna köra dem – även om det finns in-dash och handhållna GPS-system. Priserna för oberoende enheter varierar från flera hundra dollar till flera tusen dollar.

Mobiltelefon

När mobiltelefonerna först kom ut var de en dyr investering. Lokala planer var ofta 20 cent per minut och roaming eller fjärrsamtal kunde snabbt sätta dig i det fattiga huset. Dessa dagar kan du hitta en prisvärd serviceplan som är skräddarsydd för att möta dina behov.

Cingular, Verizon, Sprint PCS och Nextel har alla bra planer och täckningsområden. Du har också möjlighet att förbetalda mobiltelefoner – vilket kan hjälpa om du arbetar med en budget (du köper aldrig mer än du har råd).

Mobiltelefoner är bra att ha i en nödsituation eller gå sönder. Men de är också bra för att hålla kontakten med nära och kära. Du kommer att tycka att det är värt kostnaden att prata i en mobiltelefon snarare än att försöka ha en privat konversation på en telefonnummer i en lastbilstopp – även om den är i en privat telefonbås.

Du kan köpa en mobiltelefon på de flesta lastbilshållplatser, livsmedelsbutiker, superbutiker, elektronikbutiker och enskilda mobiltelefonföretag. Mobiltelefoner sträcker sig från gratis med ett serviceavtal till flera hundra dollar. Planpriser varierar till stor del beroende på vad dina behov är.

Citizen’s Band Radio (c.b.)

C.b. radio är hörnstenen i lastbilar. Du kommer att vara hårt pressad för att hitta en lastbil som inte har en, även om det finns lastbilsförare där ute som väljer att resa utan squakboxen, som det ibland kallas.

Många människor kommer djupt in i c.b. (och skinkradio) livsstil. Du ser bilar springa runt med enorma radioantenner och dragstänger som håller bilen jordad för bra mottagning – inte en bra idé i åskväder. Du ser lastbilsförare med stora antenner med spolar på sig riktade framåt i en vinkel. Många lastbilsförare betalar stora pengar för att få stor kraft i sina radioapparater.

Tills du är säker på vad du vill, vill du börja smått. Du kan spendera mycket pengar och om du inte vet vad du köper kan det hända att du spenderade dina pengar i onödan. Till att börja med kommer en Cobra 25 eller Cobra 29 att göra bra. Du kan ta den till en radiobutik vid en lastbilstopp som har ett gott rykte för att få den “toppad och inställd” och “matchad till din antenn” och du får bra användning av den.

CB-radion är till stor hjälp i dåligt väder och trafiksituationer. Du kan prata med andra förare och ta reda på hur vägarna är framför dig och höra varningar om farliga situationer du kan stöta på. Du kommer också att upptäcka att det finns många människor som använder c.b. som deras personliga underhållning – prata ständigt och trakassera andra förare. Ibland är det svårt att få den information du letar efter eftersom det finns så mycket prat på luftvågorna. Ändå är det en bra idé att ha en c.b. radio så att du kan kommunicera muntligt med förarna runt dig när du behöver.

Om du är ny på lastbilar eller på c.b. radioapparater, kommer du att upptäcka att lastbilsförare har sitt eget språk. De kommer att kunna välja ut dig som nybörjare eller nybörjare, så bry dig inte om att försöka bli en smidig talare först. Det finns några förare som väljer dig tills du kan “smälta in”, men de flesta förare är hjälpsamma och har inget emot att prata med en medresenär.

Du kan köpa en c.b. högst lastbilshållplatser och elektronikbutiker. Priserna varierar från $ 20 – $ 30 hela vägen upp till hundratals dollar.

Satellitradio

Födelsen av satellitradio var en enorm milstolpe för lastbilsindustrin. De flesta lastbilsförare som prenumererar på en av de två tjänsterna (XM Radio eller Sirius Radio) kan inte föreställa sig lastbil utan satellitradio – även om de gjorde det i flera år. För de flesta lastbilsförare är satellitradio inte ett alternativ … det har blivit en nödvändighet.

Timmar och timmar med körning kan leda till tristess. Det är frustrerande att tappa en am- eller fm-radiostation som du har lyssnat på. Både XM och Sirius har hundratals samtals-, komedi-, sport- och musikstationer som inte tappar ut oavsett hur långt du kör.

Satelliterna kretsar runt jorden söder

USA så ju längre norr du kör desto mer sannolikt är det att du upplever en blockerad signal. Om du springer genom en dal mellan berg eller genom en tunnel kan din signal skära ut tills du träffar klar himmel igen.

Om du använder den lilla “mus” -antennen som medföljer de flesta satellitsystem, vill du vara säker på att den är ordentligt monterad på toppen av ditt fordon. Om du monterar antennen åt ena sidan kanske du upptäcker att om du reser öster eller väster och antennen är på norra sidan av lastbilen, kommer ditt fordon att blockera antennen från att få en signal. Om du parkerar på norra sidan av ett stort lager kan antennen blockeras från att få en signal.

Ju större ditt fordon, desto mer troligt är det att du kanske vill byta till en lastbilantenn för satellitradio. Dessa är större och monterar mer som en c.b. antenn. De kommer att ha en starkare signal i situationer där musantennen kan tappa signalen.

Vissa lastbilsföretag tillhandahåller satellitradiosystem och / eller service för sina förare, men för dem som måste betala för sina egna är det värt kostnaden.

Du kan köpa ett satellitradiosystem vid de flesta truckstopp, elektroniska butiker och bilstereobutiker. Priserna varierar från mindre än $ 100 för en plug-and-play-typ av enhet till flera hundra för en in-dash radio. Du måste också köpa tjänsten från leverantören för ungefär $ 15 / månad för att uppleva satellitradio.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *