Hur mycket tjänar lastbilsförare verkligen

Hur mycket tjänar lastbilsförare verkligen

Om du har tittat på skyltar och TV-annonser har du förmodligen märkt att lastbilsföretag har lagt ut en hel del annonser i ett desperat försök att få in fler lastbilschaufförer. Många av dessa annonser lovar mycket attraktiva löner, bonusar, inloggningsincitament, extra familjetid och många semestrar under hela året. Som ett resultat av dessa annonser och den möjliga verkligheten av en vacker lastbilskörningslön, börjar många unga förare lägga allvarliga tankar på tanken att bli kommersiella lastbilschaufförer.

En fördel med lastbilskörningsyrket är den korta studietid som krävs för att bli licensierad kommersiell förare. Medan man måste ha en licens och klara flera tentor, kräver det inte en högskoleexamen. Faktum är att utbildningsprogram för lastbilsförare kan avslutas på så lite som en månad eller två eller på flera veckor. Det är främst beroende av den institution som tillhandahåller utbildningen.

En typisk lastbilschaufförslön: beroende vs oberoende

Många lastbilsförare som går in i yrket gör det vanligtvis som ett resultat av att se en reklam på TV som försäkrar dem om en potentiellt hög lastbilskörningslön. Det är viktigt att komma ihåg att mycket höga lastbilskörningsintäkter, som de som når 100 000 dollar per år eller mer, är mycket ovanliga och okända med nya förare som just börjat i branschen. Detta betyder inte att startlönen för lastbilschaufförslön inte är dålig. Tvärtom kan det ge ett mycket rättvist och anständigt försörjning. Det kan dock ta så mycket som tio år att uppnå drömmen om $ 60.000 per år.

Vid denna tidpunkt är det viktigt att skilja mellan beroende och oberoende lastbilsförare. De flesta människor anmäler sig till ett lastbilskörningsföretag och blir beroende förare, som helt enkelt utför de uppgifter som deras företag tilldelar dem. Det sanna sättet att uppnå en sexsiffrig lastbilskörning är dock att bli en oberoende företagare. Detta kan innebära att man inte bara äger sin egen lastbil utan även till och med ett helt rederi- eller distributionsföretag.

En oberoende lastbilschaufför, som har fått ett respekterat rykte i branschen, kommer också att ha stora chanser att öppna sitt eget framgångsrika rederi, vilket banar väg för en sexsiffrig inkomst årligen. Med denna aspekt i åtanke är det uppenbart att en lastbilschaufför potentiellt kan tjäna mer än en genomsnittlig högskoleexamen. Det är således inte konstigt att fler och fler akademiker tycker att lastbilsjobb är fascinerande och ekonomiskt givande.

Alla måste börja någonstans och en av de största fördelarna med att engagera sig i lastbilar är kanske inte startlönen för lastbilschaufförer alls, men det faktum att det fortfarande finns så stor efterfrågan på sådana jobb på marknaden. Allt du behöver göra är att hitta den som passar dig bäst och ta den därifrån.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *