Vad du behöver veta om din lastbilskörning

Vad du behöver veta om din lastbilskörning

Att hitta en lastbilskörskola och anmäla sig till sin utbildning bör inte göras i en hast. Man måste ta sig tid och göra sin forskning bra för att kunna fatta ett vägledt beslut.

När du söker efter rätt skola måste du välja de betrodda institutionerna. Med andra ord måste du lära känna var och en av dem du har listat för att kunna jämföra deras funktioner inklusive deras avgifter. Detta är alltid ett perfekt steg att göra istället för att rusa saker och välja den första skolan du stöter på.

För någon som är intresserad av att starta en karriär inom lastbilssektorn är ett grundläggande krav en utbildning i CDL eller kommersiellt körkort. Kursen kan endast erhållas från en legitim lastbilsskola som vanligtvis är en yrkesskola som erbjuder korta kurser, särskilt till blivande lastbilschaufförer.

Denna skola fokuserar på att lära eleverna att köra en lastbil och hålla den i gott skick. Föreläsningar och praktisk träning tillhandahålls av fakulteten för att säkerställa att studenter får rätt utbildning som hjälper dem att förbereda sig för sin framtida karriär.

Bortsett från den kvalificerade fakulteten, bör en bra lastbilskörning ha en driving range där personer som är inskrivna på en CDL-kurs kommer att kunna öva på att köra ett stort fordon. Den borde också ha en egen lastbil som fortfarande är i gott skick. Ring gärna skolans administrationsavdelning eller ännu bättre, besök personligen institutionen för att se platsen och prata med någon personal där.

När det gäller studieavgift kan en CDL-utbildning kosta från $ 2000 till $ 5000. Det kan vara lite dyrt för vissa människor men många skolor erbjuder bidrag och olika betalningssätt som kommer att minska bördan för studenter som strävar efter att bli kommersiella lastbilschaufförer i framtiden.

Vissa lastbilsföretag erbjuder också gratis skolning för intresserade förare. Det kan emellertid vara ett tillstånd involverat som att kräva att du arbetar för företaget efter att ha fått din CDL. I vissa fall kommer företaget att börja ta ut dina utgifter när du börjar arbeta för dem. Om du inte slutar kontraktet måste du betala återstående saldo.

Ämnen som omfattas av CDL-utbildningen bör också vara din prioritet. Det kan finnas skolor som inte tillhandahåller omfattande utbildning så det är bäst att veta om de specifika ämnen som ingår i läroplanen. Normalt lärs eleverna om säkerhetsåtgärder, trafikregler, korrekt underhåll av en lastbil och rätt sätt att använda den.

En annan faktor du måste tänka på är förhållandet mellan student och lärare. Ju färre studenter för varje fakultet, desto bättre kommer det att säkerställa att studenter kan lära sig och förstå sina lektioner bra. En en-mot-en-instruktion är bäst eftersom en praktikant har mer tid och kommer att kunna ta upp instruktioner utan mycket distraktion.

När du kan överväga dessa viktiga faktorer kan du vara säker på att lära dig rätt sätt, klara dina tester och få ett kommersiellt körkort.

Parkera en kommersiell lastbil i neutralt eller i redskap

Det finns mycket debatt mellan kommersiella lastbilschaufförer om korrekt procedur för att parkera en lastbil, särskilt om man ska parkera i neutralt eller i redskap. En överväldigande majoritet av kommersiella förare anser att det är bäst att lämna bilen i neutral position. De har mycket goda skäl att säga det.

När det är parkerat i neutralt är det mycket mindre troligt att någon skadas eller dödas av att lastbilen startas i växel utan att kopplingen är helt inkopplad. När en lastbil startas i växel utan att kopplingen är helt inkopplad ökar sannolikheten för att personen startar lastbilen eller att en oskyldig åskådare skadas.

Många förare tror också att parkering i redskap under lastning potentiellt kan orsaka betydande skador på växellådan. När lastbilen laddas kan växlarna i växellådan skadas på grund av gungning från gaffeltruckar som lastar lastbilen.

Andra förare säger att det är farligt att lämna en lastbil parkerad i neutralt läge och uteslutande lita på att bromssystemet håller trucken i sin position. När vädret är under fryspunkt är det vanligt att bromssystemet fryser och helt misslyckas. Om detta skulle hända i en lönegrad kan lastbilen potentiellt springa obemannad.

Även om det inte finns någon standard på plats är det bästa förfarandet för alla som ska starta en kommersiell lastbil för att kontrollera om den är i redskap innan den försöker starta den. Kontrollera alltid innan du försöker starta det för säkerheten för alla inblandade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *