Lastbilsförarens hälsoproblem

Lastbilsförarens hälsoproblem

Nästa lastbilstopp vinkar när milen rullar förbi. Något att äta verkar som en ganska säker form av underhållning. Ingen vill ha någon annan verklig spänning som kör en 16-hjuling. En smidig, händelsefull körning är bäst för alla.

En promenad runt en parkeringsplats är mycket trevlig efter timmars körning och du kan få något att äta.

Men snabbmat, den typ du hittar på vägen, kanske inte är hälsosam eller näringsrik. Din stora risk kan vara vad du hittar att äta i alla dessa gropstopp.

Den genomsnittliga stora hamburgaren och pommes frites har verkligen alla dåliga saker och inget som är bra för en människokropp. Förutom lite protein finns det väldigt få näringsämnen i den klassiska snabbmatsburgeren och pommes frites. Men det finns många dåliga saker som vitt mjöl, mättat fett, salt och till och med lite socker. De flesta läskedrycker är också väldigt söta.

En hälsosam kostplan har färska livsmedel, mycket frukt och grönsaker, lite kostfiber för att hålla dina inre rena, inte för mycket fett och salt, lite högkvalitativt protein och mycket lite socker. Men du behöver verkligen ett kök för att göra den typen av mat.

Men en kylare med färsk rå frukt och grönsaker, kött med låg fetthalt som rostad kyckling och ostar, yoghurt, fullkornsbröd, kakor och till och med muffins och kex och vatten på flaska kan vara så nära din passagerarsäte. Många av dessa saker finns i recept som innehåller lite fett, högt fiberinnehåll och mycket lite socker. Dessutom kan du göra bättre val på färska livsmedelsmarknader och bondemarknader. Och det behöver inte vara morot och selleripinnar. Att äta en mängd olika färska livsmedel gör det roligare och mer intressant. Men kom ihåg att frukt och grönsaker som äts råa har mer näringsämnen intakta än något kokt. (Var uppmärksam på säker mathantering. Kolla in Food Channel eller Emeril för råd.)

Alla typer av frukt och grönsaker kan ätas råa och de smakar också bra. Prova allt från baby majs till tomater, sallad och spenat, päron, plommon, äpplen och bär, sparris, broccoli och många andra. Det är också ett bra sätt att börja barnen på en bättre diet. De gillar faktiskt rå broccoli bättre än kokta.

Att äta 4 eller 5 hälsosamma små mellanmål hela dagen kan vara bättre än 3 snabbmatsrätter som mest består av tomma kalorier och mycket fett och salt. Detta kan också hjälpa till att stabilisera blodsockret. I själva verket många människor som är på medicin för diabetes behöver mindre medicinering om de kan gå ner i vikt och äta bättre. Det fanns en artikel i Reader’s Digest som sa att en god råvarudiet ibland botar diabetes. Din läkare är din bästa guide när det gäller mediciner. Men läkare vet inte mycket om näring och därför har de samma hälsoproblem som resten av oss.

Du kan också ta vitamin- och mineraltillskott. De flesta behöver dem, särskilt om de äter mycket.

De flesta amerikaner, inte bara lastbilschaufförer, jobbar hela tiden och äter ute för det mesta också. Och de flesta av oss har fått tillräckligt med vikt för att bevisa att vi alla äter ute … hela tiden! Men att äta ute är sällan ett perfekt alternativ om du vill äta en hälsosam kost och inte gå upp i vikt.

Många av oss är överviktiga och lider av hälsoproblem som är direkt relaterade till övervikt. Människor som är överviktiga har problem som högt blodtryck, hjärtsjukdomar och diabetes i mycket större antal än personer som håller en normal vikt. De dör också yngre. En 37-årig vän till mig är för närvarande på sjukhuset med stroke och mycket högt blodtryck. Hjärtrehab är full av människor som är för unga för hjärtsjukdomar, men som har det ändå. Det är för sorgligt.

Vem som helst kan välja att inte gå upp i vikt. Det är inte så svårt att äta mat av bättre kvalitet. Det är också möjligt att välja parkeringsplats som ligger långt ifrån en byggnad och ta trappan istället för hissen. Motion är ett av de hälsosammaste sätten att bekämpa både viktökning och depression.

Att göra hälsosamma val handlar inte bara om att förneka dig själv något du vill ha. Du kan upptäcka att du verkligen gillar det du äter. Bäst av allt kan det betyda en riktigt bättre livskvalitet. Att vara frisk kan också spara på lastbilschaufförens sjukförsäkring.

Att leva bra betyder och göra hälsosamma val innebär att du får mer ut av livet och har roligare också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *