Lastbilschaufförjobb och studentföraren

Lastbilschaufförjobb och studentföraren

Det pratar fortfarande om bristen på lastbilsförare i vårt land. Bristen på lastbilschaufförer har varit ett pågående ämne i flera år. Lastbilsförarjobb har blivit svårare att få fram de senaste månaderna, främst på grund av det nuvarande läget i ekonomin. Affärsrutinerna från många lastbilsföretag har skapat denna faktor som har blivit känd som brist på lastbilschaufför.

Det finns fortfarande jobb med lastbilschaufförer. Vad som fortsätter att hålla det här förarmangeln vid liv är problemet som så många nykomlingar och till och med veteranförare ofta kan uppleva: att hitta rätt lastföretag. Den nuvarande ekonomiska situationen har utan tvekan placerat tusentals erfarna lastbilschaufförer på marknaden för lastbilsförare. Med en tillströmning av erfarna, professionella förare som plötsligt letar efter en ny arbetsgivare, de som har känt effekterna av ekonomin mest, är studentförarna som bara bryter in i lastbilskarriären. Nu, med så många erfarna förare tillgängliga, tar många lastbilsföretag inte in praktikanter. När ekonomin stabiliseras, och den kommer att göra, kommer också detta att passera.

Nyligen, på grund av detta tillströmning, har samtalet om en brist på lastbilschaufförer avtagit. Faktum är att det aldrig fanns eller är brist på en lastbilschaufför. Problemet ligger faktiskt hos lastbilsföretagen själva. Mer exakt, deras misslyckande med att justera lönen för OTR-förare. Tills lastbilsföretag accepterar det faktum att det finns en ny löneökningsrealitet på lastbilschaufförsmarknaden, fortsätter omsättningshastigheten bland lastbilsförare.

Varför skulle någon vilja uthärda livsstilen för vägtransporter för 35 000 dollar per år, när de kan göra samma sak från en alternativ karriär? Det finns de lastbilsföretag som har tagit ledningen genom att öka förarlönerna, hemmetiden och visa förarna mer av den respekt de förtjänar. De mer erfarna förarna har hittat dessa företag. Du kommer att upptäcka att dessa branschledare inte har några problem med drivrutinsbrist. Lastbilsföretagen som fortsätter att missbruka förare med låg lön, låga mil, inte får dem hem och så vidare, är de som gråter “brist på förare”.

Lastbilsföretag som har problem med att rekrytera förare är normalt de som:

  • Ha en löneskala under branschstandarden
  • Behandlar sina förare utan respekt
  • Fungerar dåligt utrustad utrustning

Har inställningen att förare är ett “dime ett dussin”

Logiken dikterar att om ett lastbilsföretag faktiskt tror att det finns en brist på lastbilschaufför, skulle de arbeta hårt för att behålla de förare de har. Tusentals professionella lastbilsförare gillar livsstilen med lastbilstransporter. Till stor del delvis för att de har hittat de bästa jobbet för lastbilschaufförer. Det finns många utmärkta lastbilsföretag som har följt affärsreglerna för att överleva det nuvarande läget i ekonomin. Genom att anpassa och omstrukturera har de överlevt 2008, vilket visade sig vara en av de värsta åren för lastbilsindustrin i nyare historia.

Att hitta dessa lastbilsjobb kan ta lite extra arbete i nuvarande tider, men de är där ute. Den långa tiden erfarna förare känner till de goda jobbet för lastbilschaufförer och de vill behålla denna information för sig själva av uppenbara skäl. Det är dessa lastbilsföretag som håller Amerika i rörelse och kommer inte att ägna någon uppmärksamhet åt detta problem som kallas förarbrist.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *