Hur man landar ett lastbilsjobb du kommer att hata – En 7-stegsguide för företagsförare

Du hittar massor av artiklar där ute som ger råd om hur du får ett bättre jobb inom lastbilstransporter. Den här fokuserar på hur du kan se till att du får en du kommer att hata (eller sluta hata den du har). De 7 stegen här garanterar dig ett lastbilsjobb du kommer att hata.

1. Hoppa på ditt första jobbbjudande.

Lastbilsföretag hyra från lastbilsskolor. Vissa lastbilsföretag kommer att anställa dig och ta dig igenom skolan. Det finns några bra lastbilsföretag där ute, men branschstandarden är att rekryterare ljuger – de kommer att lova dig världen. Så om du inte tar dig tid att överväga dina alternativ noggrant, kommer du sannolikt att sluta med ett lastbilsföretag som erbjuder medioker lön, minimala fördelar och en dålig arbetsmiljö. Om du vill hata ditt jobb, hoppa i huvudet först utan att titta runt.

2. Hoppa in i ett leasingköpsprogram.

Om du vill ha verklig huvudvärk, köp en lastbil genom ett företagsleasingprogram. Du har alla kostnader för en ägare och ingen av fördelarna med en företagsförare. Visst, du får en bränsletillägg och rabatterade priser med de flesta företag som erbjuder detta program. Men de äger lastbilen – du kan inte bara avsluta din leasing och ta din lastbil till ett bättre betalande företag. Du kommer att upptäcka att de flesta hyresköpsbetalningarna är löjligt höga. I många fall kommer du att betala mer för att hyra ut lastbilen än vad du skulle göra för att köpa den direkt.

3. Avsluta ditt första jobb direkt.

Lastbilsföretag är vana vid förare som slutar och de gillar dem inte. Om du vill försäkra dig om att du inte kommer att anställas av ett bra företag, sluta den du är hos. Bra lastbilsföretag som förare som håller fast vid det – de respekterar en förare som ger minst sex månader till jobbet innan de bestämmer sig för att leta någon annanstans. Om du vill landa ett lastbilsjobb som du hatar, sluta din första efter några veckor.

4. Ser ut som en slob.

Hur du ser ut säger mycket om vem du är och det påverkar hur människor behandlar dig. Om du insisterar på färgade t-shirts, svettbyxor och flip-flops, kommer du att upptäcka att människor i allmänhet kommer att behandla dig som en förlorare. Och om du försummar att duscha regelbundet kommer du att upptäcka att människor i allmänhet kommer att undvika dig. Lastbilsförare som saknar positiva sociala interaktioner tenderar att hata sina jobb.

5. Utveckla en dålig attityd.

Ingen kan gnälla som en lastbilschaufför. Bensinstationer, sändare och VD har hört alla ursäkter, klagomål och förolämpningar som finns. En förare med en positiv attityd är svår att hitta. De flesta förare börjar med en bra attityd. Om du vill bli behandlad dåligt, utveckla en dålig attityd. Bli en negativ person. Du får gott om dålig attityd i gengäld – och du kommer att hata ditt jobb.

6. Var en opålitlig förare.

Att göra dina leveranser i tid är rätt där uppe med att vara olycksfri när du är lastbilschaufför. Dispatchers kommer att hålla ett öga på dig för att se till att du är på schema – de vill vara säker på att du inte släpar efter schemat. Om du konsekvent får din avsändare att oroa sig för om du ska boka tid eller inte, kommer du att betraktas som en problemförare. Problemförare får inte såsen och får inte lyxen med armbågsrummet. De slutar leta efter ett annat jobb.

7. Var en slarvig förare.

De flesta lastbilar eller släpvagnar där ute har företagets telefonnummer i stort antal. Även om de inte gör det, kan de flesta företagets telefonnummer hittas enkelt genom att göra en Google-sökning av företagets namn och stad. Om ditt företag regelbundet får samtal med klagomål om din körning förlorar du tvivlet. Eller om du regelbundet dyker upp på terminalen med oförklarliga bucklor, slag eller skrapor på utrustningen, kommer inte ursäkten “det hände medan jag var inne i lastbilstoppet” att flyga. Om du är en slarvig förare kommer du att upptäcka att det enda lastbilsjobbet du kan landa är ett du kommer att hata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *