Ansvarsförsäkring för lastbilsförare

Ansvarsförsäkring för lastbilsförare

Om du arbetar med lastbilar vill du förmodligen få något slags skydd för dina förare, lastbilar och den belastning som de drar. Försäkringspremier kan vara dyra, men på lång sikt kan det kosta dig mindre än att behöva byta ut en hel rigg och den belastning den drar också. Här är en användbar guide för att få en ansvarsförsäkring för lastbilsförare.

1. Se till att föraren har en ansvarsförsäkring.

Truckansvar skyddar föraren från att täcka kostnaden för skador på grund av olyckor. Detta är ett federalt krav och att inte ha detta är straffbart enligt lag.

2. Kontrollera din täckning för allmänt ansvar.

Du kan aldrig vara för försiktig när du är på väg, så vissa försäkringsbolag erbjuder täckning för olyckor och skador som uppstått både när du är borta från din rigg och under körning.

3. Ta reda på om täckning för din last också.

Det kan vara en bra idé att kontrollera om din last är försäkrad eller inte medan du drar det. Det kan bli lite knepigt här. De flesta försäkringsbolag kommer att vara mycket tveksamma om att erbjuda täckning för stöld på objekt som kläder, elektronik och smycken. Och om de erbjuder att täcka dessa saker kommer det antagligen att innebära att du måste betala en mycket hög premie. Om ditt företag hämtar dessa artiklar regelbundet, vill du definitivt ta reda på den här försäkringen, eftersom det kan bryta ditt företag att betala kostnaden för lasten ur din egen ficka? Bank.

Slutligen, när du ansöker om försäkring, se till att du fyller i formulären ärligt och sanningsenligt. Du måste också skicka in dollarvärdet på din rigg. Kom ihåg att inte undervärdera eller övervärdera det! Om du ställer in värdet för högt kommer det att höja dina premier och om det är för lågt täcker din täckning bara riggen till det belopp som du avslöjade.

Lastbilschaufförer: Akta dig och förbered dig – En guide till lastbil i nordost

Det andra problemområdet orsakar mycket förvärring och stress inom lastbilens körfält. Det finns helt enkelt ingen plats att parkera. När du kommer förbi ett visst område blir parkering föråldrad. Utan lastbilar stannar Amerika. Ändå, i områden som nordöstra, ger de ingenstans för dessa förare att stanna och vila eller helt enkelt till och med ta andan. När du väl har nått ditt ursprung eller destination är utrymmet vanligtvis så trångt att det bokstavligen kan ta timmar att bara komma tillbaka i bryggan för att ladda eller lossa. Berättelserna kan fortsätta och fortsätta om nordöstra. Under de senaste åren har många förare börjat vägra att springa till detta område. Andra problemområden som är för många för att expandera på inkluderar de höga avgiftssatserna, de slitna, slitna vägytorna som kommer att skaka tänderna, det hatfyllda, respektlösa känslan mot lastbilssektorn och de direkta farorna med att komma in i stadsdelarna vid vissa tider på dagen.

För många år sedan hade jag en leverans planerad till 4:00 A.M. i Bronx. Jag visste inte bättre, jag sprang in och hittade platsen och parkerade framför på vad som verkade vara en öde gata. Klockan var 02:00. Inom några minuter var droghandlare runt om min lastbil och använde den som en blockad för att skydda sig från polisbilar som gick vart tredje minut eller så. Så småningom kom en man i mitten av tjugoårsåldern fram till mitt fönster och vägde att jag skulle rulla ner det. Han sänkte den ungefär en fjärdedel av vägen och erbjöd mig droger när han hoppade upp på trappstegen. Jag vägrade artigt, så då erbjöd han mig sin “flickvän” som stod några meter bort. Återigen vägrade jag artigt. Han förklarade sedan att jag skulle behöva betala $ 20 för att parkera där. Jag sa till honom att jag bara skulle åka utan att ha någon aning om vart jag skulle åka. Han sa sedan, “Hej, att be om $ 20 är bättre än väpnat rån, eller hur?”. Jag tittade tillbaka på honom och när hans ögon härdade och hans hand gick in i kappfickan, visste jag att situationen förvärrades. Så vad gjorde jag? Jag skrattade. Jag skrattade bara och sa att han hade helt rätt och jag gav honom $ 20 och körde sedan tillbaka till Turn Gädda och parkerade längs en mycket starkt upplyst plats. När min 4:00 A.M. schemat gled förbi, jag sov tills solen kom upp och gick tillbaka till kunden. Jag förklarade varför jag var sen och lossade och lärde mig en lektion om lastbilar i det här området i landet.

Som ny förare, oerfarna i lastbilskörning, är det de misstag du inte behöver göra. Nu, efter år av lastbilstransporter och efter att ha gått igenom Nordost flera gånger än jag kan räkna, skulle jag inte ens tänka på det. Efter ett tag lär du känna till parkeringsområdena. Du lär dig platserna där du kan stänga av, säkert och vänta på din tid. Du kommer att känna till de exakta platserna där du kan ta dig till, inte bara för New York City, utan för andra grova områden som New Jersey, Maryland och Connecticut.

Nyckeln till att köra i nordöstra är enkel … planera framåt. Vet var trucken stannar och viloplatser finns. I NYC-området planerar du att stanna vid en av lastbilarna

toppar längs New Jersey Turn Gädda. Kom bara ihåg att när du passerar avfart 7 har du precis angett utgångspunkten. Det finns ett mindre lastbilstopp vid avfart 15, men jag besökte aldrig den här. Turn Pike har resecentra för parkering, men precis som lastbilen stannar kommer det inte att finnas någon parkeringsplats tillgänglig om du inte gör det tidigt nog. Om du kör till Connecticut eller längre, och tiden tillåter, stanna före handen och fortsätt din resa senare samma natt. Oftast stannade jag vid Petro Truck Stop i Elkton, Maryland utanför I-95 vid avfart 109A. Detta är ett stort lastbilstopp som nästan alltid har en parkeringsplats tillgänglig. Jag skulle sedan börja springa igen vid midnatt och kryssa vidare. Detta är det bästa sättet att kringgå motgångarna i nordöstra. Vänta dagen ut och spring sent på kvällen. Du bör också investera i ett litet kylskåp / kylskåp och förvara det med drycker, bröd och kallskuret om du fastnar på en plats som inte erbjuder några faciliteter.

I början kommer dessa stater att vara ett värdefullt test för din körförmåga och uthållighet. Vet bara att nordöstra är beatable. Med tiden kommer det att bli lättare att klara det. Planering är nyckeln. Planera framåt, känn platserna där du kan parkera och få något att äta och gratulera dig själv med att ta dig igenom ett av de tuffaste områdena att köra i Amerika.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *