5 Online skötseltips för att hjälpa din bil eller lastbil vara längre

Letar du efter mer information om hur du sköter din bil eller lastbil? Du har kommit till rätt ställe. Denna artikel ger dig 5 enkla tips som du kan använda för att ta hand om ditt fordon bättre och få det att hålla längre.

Hur ofta ska du arbeta på din bil eller lastbil?

Minst en gång i veckan. Om du brukar spendera minst en halvtimme varje vecka för att utföra regelbundet underhåll på ditt fordon kommer du att kunna hålla det väl underhållet och hålla koll på problemen innan de går ur kontroll.

Här är 5 saker du bör överväga att göra minst en gång i veckan:

1. Kontrollera däcktrycket

När det gäller bilens prestanda och säkerhet, se till att du kontrollerar trycket på dina däck regelbundet. Det här är en enkel uppgift att göra, särskilt om du köper en däckmätare från vilken bildel som helst kan du kontrollera ditt däcktryck när du vill. Kom alltid ihåg att hålla fast vid det däcktryck som din bil- eller lastbiltillverkare rekommenderar så att du inte blåser upp eller under dina däck. Det här är också ett bra tillfälle att inspektera slitbanan på dina däck och se till att de inte sliter felaktigt, för om du märker att ett av dina framdäck börjar slita för mycket på ena sidan kan det vara dags för dig att få dina däck roteras och balanseras eller gör en inriktning.

2. Tvätta ditt fordon

Om du försöker tvätta din bil eller lastbil minst en gång i veckan kan du se till att färgen ser ny ut och också hålla koll på eventuella repor eller snitt i färgen som kan ha inträffat under veckan. Du kan enkelt tvätta ditt fordon genom att ta det till en myntdisk eller tvätta det själv hemma.

3. Älska din motor

Många människor försummar ofta sina motorer och börjar bara tänka på dem när ett problem redan har dykt upp. Du kan spara pengar på fordonsreparationer och utgifter genom att arbeta på din motor i minst 5 minuter i veckan. Under denna uppgift bör du kontrollera dina vätskor, rengöra vägdamm, smuts och oljor från motorn och se till att allt under huven ser ut i rätt skick. Det är inte svårt att upptäcka ett dåligt slitet bälte eller en sprucken slang och om du ser dessa saker medan du utför regelbundet underhåll kan du spara pengar genom att fixa dem själv eller gå till en mekaniker innan du hamnar i din bil eller lastbil någonstans.

4. Tvätta dina fönster

Om du inte kan tvätta din bil eller lastbil en gång i veckan bör du åtminstone tvätta vindrutan och fönstren en gång i veckan. Detta kommer att säkerställa att du säkert kan se ut genom dina fönster och också göra det möjligt för dig att se upp för eventuella skador som kan ha uppstått dem under veckan.

5. Ta ut papperskorgen

Många människor behandlar sina fordon som papperskorgen och låter papperskorgen stapla upp innan de ens börjar tänka på att ta bort den. Om tomma flaskor rullar runt golvet i ditt fordon eller skräp flyger runt ditt ansikte när du kör på vägen är det dags att städa upp det.

Hur du sköter din modellbil

Att bygga modellbilar ser en långsam nedgång i sina anhängare. Efter att ha varit extremt populär på femtio-, sextio- och sjuttiotalet på åttiotalet började den ersättas av videospelet och den nya musik-tv-revolutionen. Nya ungdomar hade inte tid för samma hobbyer som deras föräldrar gjorde. Den gamla generationen var nära att blekna men försvann inte helt. Nu är det en ny återuppkomst av den gamla hobbyen. Nya byggare och gamla samlare är båda ute efter några av de nya modellerna och snappar upp dem snabbt.

Det finns dock en sak som har glömts bort. Det här är att dessa plastmodeller fortfarande behöver lite underhåll precis som de gjutna. Du måste rengöra dem efter att de har satt lite. Du bör också se till att rengöra dem väl innan du faktiskt monterar dem också så att de ser mycket bättre ut när de är färdiga. Genom att rengöra den ordentligt kommer din modellbil att se bra ut i många år framöver och vara något som du kan vara stolt över att dela med dina barn. Ibland kan det vara väldigt svårt att göra, men om du måste bör du bara lämna en anteckning någonstans där du hittar den. Din modell kommer att överleva andra i flera år.

Det första du vill göra är att göra din modell av lastbilsdelar långt innan du tar bort dem från granen. Du vill placera dem i en liten behållare så att du inte tappar någon av delarna om de råkar falla av. Du vill använda ljummet vatten för att göra detta så att du inte får någon vridning i dina delar. Det kan finnas en rest kvar efter tillverkningen och detta kan göra det svårt för färgen att hålla fast vid delarna. Om du behöver komma in i små områden kan du använda en liten borste som en mjuk borsttandborste för att göra tricket. Se till att den är mjuk men så riskerar du inte att skada den.

En annan sak att se efter är lim på din genomskinliga plast. När du har satt ihop fönstren och allt så bör du se till att inget cement kommer på dem. Om det gjorde det behöver du försök med en alkoholtork för att bli av med den. En annan sak att göra är att ta dammsugare på tangentbordet och suga ut lastbilen försiktigt och se till att den är mycket ren. Du behöver bara se till att du försiktigt säkrar alla rörliga delar så att de inte går löst. En annan metod innefattar användning av en aerosol-tangentbordsrensare. Om du använder det, se bara till att du bara använder mycket korta skurar så att du inte skadar din färg eller dekaler.

När modellbilen är klar måste du se till att du tätar den. Om du inte gör det kan du riskera risken för vattenskador. Detta kan orsaka förlust av dina dekaler eller det kan också skada ditt lackjobb. Om du har förseglat den ordentligt kan du försöka torka av den lätt med en fuktig trasa. Du bör också se till att den är luddfri så att den inte lämnar spårflet. Om du tar hand om din modellbil kan du njuta av den länge efter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *