Zdrava hrana i kakao

Kao što je rečeno u prvom dijelu zdrave hrane i kakaovca, našem tijelu su potrebne sirovine za borbu protiv nuspojava života, kao i drugih stvari s kojima smo se susreli u svakodnevnom životu.

Kao što je raspravljano u Zdravoj hrani i kakau: prvi dio, našem tijelu su potrebne sirovine za borbu protiv nuspojava života. Naše tijelo je doslovno pod napadom, bilo normalnim životnim procesima (kisik), bilo zbog drugih stvari s kojima se svakodnevno susrećemo i koje ostavljaju naše tijelo otvorenim za napad (H1N1). Ono što hranimo svojim tijelom pomoći će ili u borbi ili će ga dodatno srušiti. Postoje i drugi minerali i hranjive tvari koje su našem tijelu potrebne za učinkovit rad.
Batat, a ne mrkva, imat će najveći utjecaj na vaš vid. Batat “nadjačava” mrkvu. Jedna mrkva sadrži 203% dnevnog preporučenog vitamina a, ali slatki krumpir teži sa 262,2% dnevne preporučene doze. Batat također sadrži vitamin C, a poznato je da B6 pomažu tijelu u borbi protiv upale.
Rajčice sadrže vitamin C i vitamin A, ali sadrže i kalij (8% RDA). Rajčica pravi udarac dolazi od likopena, koji je prisutan pri kuhanju rajčice. Likopen je izašao na naslovne stranice zbog svog utjecaja na rak prostate, ali istraživanja su pokazala da bi mogao biti koristan i u prevenciji raka želuca, debelog crijeva, dojke i pluća. Bez obzira na to, rajčica je nevjerojatno bogata antioksidansima i trebala bi biti dio svačije prehrane.
Mama je bila u pravu kad je jela tvoju brokulu. Kao i kod svih superhrana koje smo do sada pregledali, brokula je bogata antioksidansima, poput A i C, ali ima i mnogo vlakana, folne kiseline, pa čak i kalcija. Brokula sadrži 178 miligrama u jednoj šalici. (Mlijeko ima 300 u jednoj šalici, ali i mast koja ide uz njega, a nema vlakana.) Ispostavilo se da prehrana bogata dobrim vlaknima sprječava karcinom rektuma i debelog crijeva.
Zrna kakaovca, bogata antioksidansima, prepuna su čitavog niza hranjivih tvari, što ga čini izvrsnim izborom za zdravlje mozga. Kao što je objašnjeno u članku Organic Cacao, Odjel za metabolizam i prehranu u Madridu, Španjolska, izvijestio je da je kakao „indeks kakaovine retardacije glukoze. . . bili slični drugim prirodnim komercijalnim netopivim vlaknima. ” Drugim riječima, dobra vlakna u kakau pomogla su u smanjenju razine glukoze. Poznato je da krom u zrnima kakaovca smanjuje želju za slatkom hranom (http://healthyfoodrawdiet.com/cacao/cacao-nibs). Također se pokazalo da smanjuje razinu trombocita u krvotoku, inhibira stvaranje začepljenih arterija i smanjuje rizik od kardiovaskularnih problema. Dok zrna kakaa sadrže masnoće, važno je zapamtiti da je našem tijelu potrebna masnoća za preradu hranjivih tvari.
Losos je još jedan dokaz da nisu sve masti stvorene jednako. Masti u lososu neophodne su za naše tijelo, ali više za naš mozak. Omega 3 masne kiseline u lososu nemaju jednake. Mora se napomenuti da je za povećanje koristi lososa ključno da se konzumira losos s divljim ulovom, jer je omega 3 lososa uzgojenog na farmi znatno niži. Vjeruje se da losos uzgojen na farmama ne uživa normalnu prehranu kao losos u divljini i stoga ne sadrži iste prednosti. Kvaliteta mesa pati, a losos zapravo može patiti od više infekcija i stoga se mora liječiti antibioticima, što dovodi do čitavog niza drugih problema.
Vi ste ono što jedete. Opskrbljujete li tijelo superhranom bogatom hranjivim tvarima i dobrim mastima, vaše će tijelo bolje moći odbiti infekciju i izvesti način na koji je namijenjeno. Losos, kakao zrnca, rajčica, brokula, slatki krumpir neke su od najboljih namirnica za gorivo našeg tijela u borbi protiv očekivanih napadača, poput slobodnih radikala koji dovode do oksidacije i neočekivanih napadača, poput stanica raka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *