Osobni trener objašnjava “3 namirnice koje izgledaju zdrave, ali nisu”

Zbog velikog tržišta zdrave hrane, proizvođači će vas pokušati prevariti da mislite da je loša hrana zdrava, u pokušaju da vam ukradu teško zarađeni novac.

Neki zastrašujući primjeri bit će prikazani u nastavku. Pobrinite se da vas ovi trgovci ne zavaravaju i zaštitite svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji i najmilijih.

Lažna zdrava hrana #1

Sok od naranče. Kako skromna namirnica za doručak može biti nezdrav proizvod? Da, svježe naranče odličan su izvor vitamina i dobre su za vas, ali sok od naranče može ubiti.

Zašto? Pa komercijalni sok od naranče proizvodi se u velikim prerađivačkim pogonima. Ove biljke unose ogromne količine cijelih naranči i drobe ih. Loša vijest je da se u tom procesu koža također drobi zajedno s ostatkom naranče. (Kasnije će se koristiti za stočnu hranu)

To je problem zbog svih pesticida u narančinim kožicama! Ove kemikalije se miješaju u vaš sok. Ove kemikalije su inhibitori kolina. To znači da ometaju vaš mozak u rukovanju memorijom i slikama. Zapravo, komercijalni sok od naranče otrov je za mozak. Klonite se!

Lažna zdrava hrana #2

Žitarice za doručak

Žitarice za doručak često se smatraju “doručkom šampiona”, a upravo će vam to reklame reći.

Ne nasjedajte na to!

Žitarice se prave od samljevene pulpe zrna. Ova pulpa ima gotovo nula hranjivih tvari jer su ljuske zrna već sadržane u vlaknima i mineralima. Osim toga, alergija na žitarice vrlo je velika, osobito među bijelcima.

U eksperimentu na Sveučilištu Michigan sudjelovalo je 18 štakora. Podijeljeni su u tri skupine: jedna skupina je primala kukuruzne pahuljice i vodu; druga grupa je hranjena vodom, kao i kartonskom kutijom koja je dolazila s kukuruznim pahuljicama; kontrolna skupina je primala štakore i vodu.

Kontrolna grupa je bila u redu. Štakori koji su jeli kutiju bili su pothranjeni i na kraju su umrli. No štakori koji su primali kukuruzne pahuljice i vodu umrli su prije štakora koji su jeli kutiju! (Posljednji štakor pahuljice od kukuruza umro je na dan kada je uginuo prvi štakor.)

Umrli su i ružnom smrću, koja je uključivala shizofreno ponašanje, napadaje, grčeve i međusobno grickanje.

Zaključak je da je kutija od kukuruzne pahuljice bila hranjivija od kukuruznih pahuljica!

Lažna zdrava hrana #3

Mlijeko. Zadihano, pogotovo kod svih slavnih koji oglašavaju mlijeko. Mlijeko samo po sebi nije problem, samo mlijeko niske kvalitete koje nam je obično dostupno! Svježe, sirovo kravlje mlijeko je zapravo u redu! Ali kad pijemo prerađeno mlijeko od nezdravih krava, završavamo s …

Smanjeni sadržaj masti – dobre masti poput onih u mlijeku NISU loše za nas. Ali naše moderno mlijeko ima malo toga. Masnoće u mlijeku koristimo za apsorpciju ostalih hranjivih tvari u mlijeku, pa mlijeko bez masti zapravo može iscrpiti hranjive tvari vašeg tijela.

Vodeno mlijeko s niskim sadržajem hranjivih tvari – to je posljedica neprirodno uzgojenih krava Pronađi članak, hranjene lošim stvarima poput kore soje i naranče i požurile u proizvodnju mlijeka

Mlijeko u prahu – Ova mlijeka nastaju s velikom izloženošću kisiku. To oksidira kolesterol i masnoće u proizvodnji mlijeka za nas je vrlo nezdravo zbog povećanog rizika od srčanih bolesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *