Je li ovih 10 zdravih namirnica zaista zdravo?

Je li ovih 10 zdravih namirnica zaista zdravo?

Pazite da jedete samo zdravu hranu koja vam neće povećati centimetar u struku. Ili se hranite zdravo kako biste brinuli o svom srcu. Ovo je naravno vrlo mudro. Ali možda radiš svoje …

Pazite da jedete samo zdravu hranu koja vam neće povećati centimetar u struku. Ili se hranite zdravo kako biste brinuli o svom srcu. Ovo je naravno vrlo mudro.
No, možda sebi činite više štete nego koristi.

Zašto ovo govorim? Pogledajmo 10 takozvanih zdravih namirnica u nastavku:

• Crni kruh

• Maslinovo ulje

• Vino

• Riba

• Piletina

• Sok

• Sir

• Med

• Mlijeko

• Niska masnoća

Smeđi kruhNaravno da vam je smeđi kruh bolji od bijelog kruha. To je zabluda. Osim ako ne jedete integralni ili integralni kruh, ne činite sebi uslugu. Ono što se događa je da se tijekom obrade gube sva vlakna i drugi hranjivi sastojci, pa govoreći da je smeđi kruh dobar za vas, znači da se samo šalite.

Maslinovo ulje Sada je maslinovo ulje bitan dio mediteranske prehrane jer vam je bolje od margarina ili maslaca. Zbog toga što sadrži mononezasićene masti odličan je za vaše srce. Ali previše neće paziti na vaš struk.

Vino i drugi alkohol često se preporučuju kao zdravstveni benefiti, posebno za zreliju osobu. Ipak, ako se žene ne pridržavaju jedne čaše, a muškarci dvije čaše dnevno, to će biti kontraproduktivno. Što znači da će sve zdravstvene prednosti biti izbrisane.

FishFish je dobar za vas, čak se smatra i „hranom za mozak“. Budući da ima malo zasićenih masti i pun je proteina, fantastično … hmmm postoji li problem? Nažalost, često se može zaraziti zbog zagađenja. Npr. Riba poput tunjevine, skuše itd., Dok je puna omega 3 masnih kiselina, koje su srcu potrebne da bi ostalo zdravo, također može sadržavati velike količine žive. A živa je otrov.

Vaš bolji izbor bio bi divlji losos, potplat i bas. Još jedan dobar izbor su školjke i sardine iz konzerve.

PiletinaKošak piletine smatra se nemasnim mesom. Ali ako ga jedete s kožom još uvijek, ne jedete zdravo.

Također nemojte jesti prženu piletinu. Ako je vaš izbor obroka neki KFC s čipovima, da, ukusan je pogotovo kad jedete kožu, tu je sav okus. Ali prasak ide na vašu dijetu. Možda bi takvo jelo trebalo smatrati poslasticom, samo s vremena na vrijeme jedući.

Što je zdravije? Hrskavi sendvič s piletinom ili običan hamburger? Hamburger ima manje kalorija i manje masti.

Sok od jabuke, brusnice ili naranče sadrži toliko kalorija po obroku da gotovo možete vidjeti kako vam se struk širi.

Sir Sir može biti pun bjelančevina, ali je također pun zasićenih masti. Samo ako jedete nemasni ili polumasni sir i to umjereno, možete se nadati da ćete dobiti bitku za izbočinu. Umjesto da jedete sir, napravite zdraviji izbor i pojedite malo purećih prsa.

Med Budući da se med smatra prirodnim šećerom, smatra se da se ne računa u kalorije. Ali čak i ako je prirodno, to je ipak šećer. Stoga, budući da nema puno hranjivih tvari u sebi, bilo bi bolje da to ostavite na miru.

Kaže se da je mlijeko dobro za nas. Uostalom, prvih nekoliko tjedana svog života bebe nemaju ništa osim mlijeka i pogledajte kako mu to uspijeva.

No kako smo odvikani od mlijeka, tada otkrivamo da postoje različite vrste mlijeka.

(a) polumasno (b) obrano (c) punomasno mlijeko

Stoga punomasno mlijeko treba izbjegavati ako želite ostati vjerni svojoj prehrani za mršavljenje.

Niska masnoća Određeni ukusni biskvit, za koji se reklamira da ima samo jedan gram masti, zvuči dobro, zar ne? No, proizvođači su morali povećati šećer u njima kako bi ostali ukusni. Više šećera znači više kalorija. Ako imate volju za samo jedan keks, trebali biste biti u redu.

Kako se možete hraniti zdravo?

Ako se želite hraniti zdravo, svakako pročitajte etikete da vidite što stavljate u usta. Uzmite u obzir i pretraživanje članaka, način kuhanja / pripreme hrane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *