Doručak za zdravlje – pametna djeca, zdrav doručak

Roditelji su generacijama govorili djeci da imaju zdrav doručak. Medicinska znanost sada je potvrdila da djeca koja jedu zdrav doručak pokazuju bolji napredak u obrazovanju i sportu u odnosu na ona koja to ne čine. Drugim riječima, zdrava djeca imaju običaj jesti hranjivu hranu za doručak. U ovom jednom od brojnih članaka za doručak pokušao bih objasniti zašto je doručak važan za zdravlje djece.

Brzi popravak

Za razliku od većine drugih jela koja pripremamo, pripremanje doručka ne traži puno vremena i visoku razinu stručnosti. To je prijenosni obrok. Vaše dijete može uzeti zdravo malo na putu do škole. Vjerovali ili ne, ali doručak je definitivno najfleksibilniji obrok u danu.

Prehrambeni aspekt

Često zbog zauzetosti ne uspijevamo u obroke uključiti hranu bogatu vlaknima. To, međutim, nije slučaj s doručkom. Svi znamo da je unos vlakana bitan za borbu protiv kolesterola u našim tijelima. Studije su sada otkrile da djeca koja doručkuju imaju veći unos vlakana od onih koja preskaču doručak. Više od 30% potrošnje cjelovitih žitarica može se pripisati zdravom doručku!

Nedostaje nam mnogo vitalnih mikronutrijenata jedući prerađene namirnice. Opet, zdrav doručak olakšava veći unos esencijalnih mikronutrijenata, pomažući nam tako u ispunjavanju preporučenog unosa hranjivih tvari.

Obrok protiv kolesterola

Kao što je ranije spomenuto, hranjivi doručak uključuje cjelovite žitarice bogate vlaknima i malo masti. To pomaže u praćenju povećanja kolesterola u našem tijelu.

Poboljšajte kognitivne sposobnosti

Postoje dokazi koji podupiru činjenicu da doručak može imati pozitivan učinak na kognitivne performanse. Učenički uspjeh djece pokazao je značajan napredak nakon što je doručak uključen u dnevnu rutinu.

Zbogom pretilosti

Hranjiv doručak može otvoriti put do postizanja nižeg indeksa tjelesne mase ili BMI -a. I niži BMI svakako olakšava mršavljenje. Uz pretilost djece u porastu, hranjiv doručak mogao bi biti odgovor.

Zdrav doručak = zdrava djeca

Jednačinu nije tako teško razumjeti, zar ne? Hrana čini tijelo. Drugim riječima, postajemo ono što jedemo. Dok nezdrava hrana, bogata transmasnoćama i kalorijama, može imati katastrofalan učinak na naše mentalno, ali i fizičko zdravlje, hranjiv plan prehrane može nas spasiti od raznih bolesti.

Kako saznati ne jede li vaše dijete pravilan doručak?

Razdražljivost, loši akademski uspjesi, kasna želja za šećerom, umor i nedostatak koncentracije neki su od znakova koje biste trebali tražiti. Djeca provode duge sate u školi. Tamo uče, igraju se, razmišljaju i uživaju. Za sve to potrebno im je mnogo energije. Ako im prvi dnevni obrok ne osigura potrebne hranjive tvari, možda se neće moći nositi s studijama. Svakako, krafne i hamburgeri neće vašem djetetu dati stalnu energiju.

Možete saznati o doručku koristeći izraze kao što su doručak kako, učenje hranjivog doručka, hranjiv doručak za djecu i dječji doručak u vašem internetskom pretraživanju. Što bi trebao sadržavati idealan doručak? Koja je najbolja hrana za doručak? Pročitajte detaljni odgovor.

 

Izvor članka: http://EzineArticles.com/3706781

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *