Devet namirnica za borbu protiv bora

Devet namirnica za borbu protiv bora

Vjerovali ili ne, neke namirnice su dobre za borbu protiv bora. Očigledno je da će vam ova hrana pomoći i u održavanju zdrave prehrane.

Pravilna prehrana može nam pomoći u održavanju zdravog načina života. Ako ne želite imati bore na licu ili koži, trebali biste znati koju hranu za borbu protiv bora valja jesti. Evo devet primjera.

1. Špinat i drugo zeleno lisnato povrće dobro je jer sadrži lutein koji koži daje bitan antioksidativni mehanizam održavajući hidrataciju i elastičnost kože. U idealnom slučaju, trebali biste jesti oko 10 mg ovog dnevno, što je oko 4 oz ovog povrća.

2. Grah je još jedan jer je bogat antioksidansima. Među različitim vrstama, crveni grah je najbolji jer sadrži najveći broj antioksidansa koji pomažu nadomjestiti pogoršan kolagen u koži.

3. Paradajz je još jedan jer baš kao i grah ima antioksidanse i također likopen. Tvar koja smanjuje rizik od razvoja raka i snažnija je od dodataka vitamina E koji se koriste kako bi koža ostala zdrava. Najbolji dio konzumiranja rajčice je što ovo možete jesti zajedno s tjesteninom, salatom ili sendvičem.

4. Osim povrća, puretina pomaže u sprječavanju bora jer je bogata vitaminom B. Ima i proteine ​​koji usporavaju proces u koži poznat kao umrežavanje. Zato nemojte čekati do Dana zahvalnosti da biste ovo dodali svojoj prehrani.

5. Goji bobice bogate su vitaminom C koji će pomoći u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Vjerovali ili ne, oni sadrže 500 puta više vitamina C po unci od onoga što dobijete od naranči. Sadrži i antioksidanse poput vitamina B1, B2, B6 i E, kao i linolnu kiselinu, esencijalnu masnoću koja kožu puni čineći je glatkom i mlađom.

6. Laneno sjeme bogato je omega 3 i 6 masnim kiselinama. Ovo možete pomiješati s drugim jelima poput kolačića i kruha. Što više jedete, vaše će stanice kože biti sve manje i skrivat će te bore.

7. Cikla je još jedno povrće koje može pomoći u sprječavanju bora jer je niskokalorično i bogato vlaknima. Također sadrži antioksidanse i pigment nazvan antocijanini za koje se zna da podupiru proizvodnju kolagena u koži. Ovo možete kuhati na razne načine, poput currya, kuhanog, pečenog i ukiseljenog.

8. Mnogi od nas vide čokoladu jednostavno kao ugodan međuobrok ili desert. No, malo nas zna da sadrži polifenol, tvar koja oslobađa tijelo od aktivnog kisika koji uzrokuje starenje. I ne samo to, može zaštititi i od UV oštećenja koje je također jedan od uzroka starenja kože.

9. Losos, baš kao i laneno sjeme, sadrži omega 3 masne kiseline koje smanjuju upalu i pomažu podmazivati ​​kožu.

Osim spomenutih 9 primjera, možemo jesti i druge stvari kako bismo spriječili nastanak bora. Trebali biste se posavjetovati sa svojim liječnikom ili sami istražiti kako biste znali planirati svoju prehranu.

Osim što jedete besplatan web sadržaj, ne zaboravite redovito vježbati i piti puno vode kako bi vaša koža u svakom trenutku ostala fleksibilna i hidratizirana. Ne biste trebali piti ili pušiti jer to također pomaže koži da ostane mlada i bez bora.

Uokolo ima hrane za borbu protiv bora. Saznajte što su to, a zatim nabavite ove artikle iz trgovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *